Luisteren en praten in gesprek
augustus 20, 2019 Door Mirella Brok Uit

Timing voor jullie gesprek

Ben je nieuwsgierig hoe een gesprek kan zijn in relatietherapie? Lees dan de verhalen van Mirella Brok. Fictieve verhalen geïnspireerd door echte ontmoetingen. Vergeet niet het eerste verhaal van Wouter en Reinout te lezen in “Beter communiceren doe je samen.

Hoe een gesprek bij de relatietherapeut gaat

Een half jaar geleden eindigden Wouter en Reinout hun therapie na 6 sessies. Ze hadden eerder in therapie elkaar opnieuw ontdekt doordat ze beter leerden communiceren over hun gedachten. Toch merkte Reinout op dat hij en Wouter weer steeds vaker langs elkaar heen leefden. Reinout voelde de verbinding wegglippen. Daar was hij boos en teleurgesteld over. Al die moeite en dan voor niets. Hoewel Wouter deze keer voorstelde om dan in godsnaam maar weer een gesprek te voeren in therapie, was Reinout gekwetst dat Wouter niet beter zijn best deed.

Geen pasklaar antwoord, wel een verbindend proces

Het lukte de therapeut om de rust die ze thuis miste terug in het gesprek te brengen. En dus kwamen Reinout en Wouter er in het eerste gesprek al achter dat het vooral ging over het vinden van het juiste moment voor het gesprek en de juiste manier van het oppakken van hun gesprek. De rest van het gesprek en ook de weken erna onderzochten ze welke momenten en beginnetjes voor hén goed werkten en welke niet. Hoewel er geen pasklare oplossing was die altijd werkte, kwamen ze na verloop van tijd tot 3 oplossingen die meestal werkten. Die enkele keer dat het dan niet lukte om te verbinden en er irritaties op volgden, konden ze makkelijker verdragen.

Welke afspraken zou jij willen maken in therapie?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat relatietherapie voor jou kan doen? Een afspraak (ook online) is slechts een mailtje van je verwijderd.