Relatietherapeut Mirella Brok

Over relatietherapeut Mirella Brok

Samen praten over en met de mensen van wie je houdt

De ontmoetingen met anderen maken het leven mooi. Spreken met anderen helpt ontwikkeling. Zonder de ander blijft een mens in cirkeltjes denken en lopen. De ander, die zo heerlijk anders is, daagt uit om de boel te bekijken van een heel andere kant. Het is die ander die uit koers brengt, naar een andere weg door het bos, en betoverende plekken die anders verborgen bleven.

Op weg met de ander

In ontmoetingen met anderen jezelf ontmoeten

De meest efficiënte manier om omver geblazen te worden, is het dialoog. Het dialoog dat oog in oog gevoerd wordt. Of het dialoog dat plaatst vindt door het lezen van de woorden van anderen.

Vandaar de uitnodig om dialogen aan te gaan. Gewoonweg omdat mijn overpeinzingen niet de jouwe zijn.

Over relatietherapeut Mirella Brok

Er zijn vele psychologen en therapeuten die relatietherapie geven. Allen met verschillende opleidingen en achtergronden.

Vanaf het begin van mijn psychologische carrière heb ik mij gespecialiseerd in relatietherapie en gezinstherapie. Dat betekent dat ik hier specifiek in ben opgeleid, en dag in en dag uit werk met relaties en de bijbehorende thema’s. Ik werk vanuit diverse relatietherapietheorieën en methodieken. Hierdoor vind ik snel een stijl die bij een koppel past.

Persoonlijk vind ik relatietherapie een vak apart. Vandaar mijn focus.

Mirella Brok, relatietherapeut, gezinstherapeut 16+ en relatiepsycholoog

In de praktijk van relatietherapeut Mirella Brok

In de praktijk van Mirella Brok in Made

Samen

Verbinden in vrijheid. Hoe doet een mens dat? Gehoor geven aan ons verlangen om onszelf te mogen zijn, autonoom te ontwikkelen en groeien, een eigen mening te hebben, terwijl we gehoor geven aan ons verlangen om in relatie te staan met de ander. De ander die verschilt van ons en ook een eigen persoonlijkheid is. Hoe kunnen twee verschillende en sterke persoonlijkheden op één kussen, in één huis, op één werkvloer, in één vriendengroep, in één familie? Die antwoorden beluister en bevraag ik. Vandaar dat ik levenslang leer in de relatietherapie. Pik vooral een graantje mee van mijn kennis op dit interessante verschijnsel: vrij in verbinding.

Opleidingen relatietherapeut Mirella Brok

Sinds 2010 neem ik jaarlijks deel aan vijf tot tien studiedagen. Het is ondertussen een hele lijst geworden. Hieronder som ik dus enkel de meerdaagse en meerjarige opleidingen op. Je vindt nog meer werkervaring op mijn LinkedIn profiel.

 • 2022 – 2025: Post HBO, Coachen met kunst – De kleine tiki, Breda
 • 2022: Diverse nascholing zoals: Autisme
 • 2021: Diverse nascholing zoals: De clown in therapie, Existentieel welzijn, en Imagotherapie.
 • 2020: Diverse nascholing zoals: Heb verlies lief, Seksualiteit en Eros, Contact; de ziel van GGZ
 • 2019: Diverse nascholing zoals: Narcisme in relaties, Jij bent toch mijn moeder niet?!, en The Work
 • 2018: Systeem en seks – Swolsche School, Systeemtherapie Oost-Nederland
 • 2013 – 2017: Post HBO, Contextuele therapie – Leren over leven, Antwerpen
 • 2013 – 2013: Basistraining voor vrijwilligers Sensoor, Psychologie – Sensoor
 • 2012 – 2012: Post HBO, Systeemtherapeutisch medewerker –  Rino Groep
 • 2010 – 2010: Minor, Persoonlijke en Professionele ontwikkeling – Fontys Hogescholen
 • 2008 – 2010: Bachelor Toegepaste Psychologie – Fontys Hogescholen
 • 2000 – 2001: Propedeuse Journalistiek – Hogeschool van Utrecht

Beroepsverenigingen relatietherapeut Mirella Brok

Betrokken professionele relaties zijn voor mij erg belangrijk. Vandaar dat ik mij aansluit bij verschillende beroepsverenigingen die mij inspireren met studiedagen en vakliteratuur. Ik vind dat een psycholoog soms ook een klankbord nodig heeft om verder te ontwikkelen. Dit is een van de manieren om nog beter te worden in mijn vak. Ik ben aangesloten bij:

Intervisiegroepen relatietherapeut Mirella Brok

Betrokken relaties zijn ook voor mij als professional belangrijk. Ik leer graag met collega’s. Vandaar dat ik mij aansluit bij werkgroepen. Samen overleggen we anoniem casussen, werkwijzen en eigen leerpunten. Ik vind dat een psycholoog soms ook een klankbord nodig heeft om mee te sparren. Dit is een van de manieren om nog beter te worden in mijn vak. Ik werk samen met drie groepen.

De oudste intervisiegroep is de groep ‘Aan de veilige haven’. Deze bestaat uit Ruben, Ivonne, Marjan, Hilde, Kitty, Philien en mijzelf. Daarna ontstond in 2016 de Intervisiegroep Leren over Leven die zich richt op het contextuele gedachtegoed. Deze groep bestaat uit Frida, Nele, Tania en mijzelf. Als laatste sloot ik mij in 2017 aan bij de Intervisiegroep Relatietherapeuten. De groep bestaat uit Roos,Rita, Henk en mijzelf.

Klachtprocedure relatietherapeut Mirella Brok

Heb je na onze afspraak een fijn gevoel, dan hoop ik dat je dit deelt met de wereld. Maar, heb je na aanleiding van de afspraak geen fijn gevoel, dan hoop ik dat je dit deelt met mij. Mijn ervaring is dat het bespreken in een dialoog veel oplost. Niet alleen de onvrede, maar vaak is dit dialoog ook een belangrijke stap in de therapie. Vind je het samen met mij bespreken onprettig, niet gepast of komen we er samen niet lekker uit? Dan kun je hulp vragen aan een derde. Je vindt hier hulp van een klachtenfunctionaris. Mocht je ook hierover onvrede ervaren, dan kun je hier je geschil voorleggen aan de aan de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg.