Maak echt contact op Valentijsdag
januari 19, 2021 Door Mirella Brok Uit

Valentijnsdag thuis vieren

Hoe vier je Valentijnsdag in lockdown?

Valentijnsdag staat voor de deur. Tijd dus om je voor te bereiden; het restaurant te boeken, een film uit te kiezen, de sauna te reserveren… Niets daarvan! Dit jaar wordt er meer creativiteit van je verwacht om Valentijnsdag te vieren. Je kunt er niet gewoon wat geld tegenaan gooien en verwachten dat een leuke avond voor je geregeld wordt. Deze keer dien je écht romantisch te worden en contact te maken.

Wederom creatief verbonden dankzij Corona

Eerder merkte je vast al dat Corona en de lockdown maatregels ons mensen creatief maakte. Buiten de kaders denken levert je vast een Valentijnsdag op om nooit te vergeten. Waar Valentijnsdagen van vroeger steeds meer versmelten door overeenkomsten, haalt Valentijnsdag 2021 je uit de Valentijnssleur.

Buiten de kaders denken

Denk ook buiten de kaders voor Valentijnsdag

Tips voor een onvergetelijke Valentijnsdag

Ontdek iets nieuws

Samen iets ontdekken wat je niet eerder deed, haalt de sleur uit de relatie. Je kunt niet op de automatische piloot en voelt je dus vast wat onwennig. Dat geeft een leuke spanning aan de avond. Vraag vooraf wat je partner altijd al eens samen wilde doen en combineer dit met iets waar jij al lang nieuwsgierig naar was. Van samen een Indische rijsttafel koken, tot een gezamenlijke workshop op youtube, van samen iets maken online of 3D, tot …

Leer elkaar (opnieuw) kennen

Wat weet je eigenlijk van je partner? Waarschijnlijk al heel veel! Durf je het eens uit te testen? Ga met elkaar op Valentijnsdag in gesprek. Met een hapje of drankje, muziekje of vuurtje eens nagaan wat er in de ander omgaat, kan wel eens heel anders uitpakken dan je dacht. Niets zo veranderlijk als de mens. Je partner is vast niet meer de persoon die je dacht. Ga dus eens opnieuw op date en ontdek wie je partner vandaag is. Dat kan met allerlei spellen en kaartjes. Dat kan net zo goed met een open houding, een luisterend oor en de geïnteresseerde vragen.

Erotisch opladen

Seks is niet te plannen, zo denken veel mensen. Een goede sfeer is echter zeker te creëren. We doen met dates niet anders! Wat zou er gebeuren als jullie vooraf aan Valentijnsdag eens bevragen aan elkaar wat voor sensuele dag/avond je zin zou prikkelen? Zou je durven vragen en durven uitvoeren? Zorg samen voor veel voorpret en trek uren uit voor het spel van verleiding en seks.

Vaker romantisch denken, ook na Valentijnsdag

Zoveel mensen, zoveel Valentijnsideeën. En je weet zelf het beste wat bij jou en je relatie past. Misschien is het je opgevallen dat de tips geen concrete tips zijn, maar tips die je vooral stimuleren tot openheid en nieuwsgierigheid. Deze houding geeft je een ingang tot goede relaties.

Wil je dus vaker een positieve houding ten opzichte van je romantische relatie? Of wil je bij deze tips wat meer hulp? Laat je dan inspireren door de inzichtkaarten. “Denk aan seks“, “Denk aan relaties“, “Denk aan flirten” en “Peins als een kunstenaar“. Uit de sleur, in de romantiek.

Een zee aan nieuwe inzichten

Elke keer de keuze voor andere gedachten