Verwerken van affaires
april 20, 2019 Door Mirella Brok Uit

Niemand weet van de affaire

Ben je nieuwsgierig hoe het er aan toegaat bij echte relatietherapie? Lees dan de verhalen van Mirella Brok. Fictieve verhalen geïnspireerd door echte therapie. Bijvoorbeeld over een pijnlijke affaire.

Hoe een eerste sessie relatietherapie er uit kan zien na een affaire

Jacob staart afwisselend van Nadine naar zijn gympen. Nadine, gympen, Nadine, gympen. Nadine heeft Jacob nog geen blik waardig gegund. Ze zit tegen de armleuning van de bank geplakt en kijkt naar het schilderij schuin tegenover haar of naar de therapeut. Soms ziet de therapeut tranen in haar ogen blinken. Soms lijken de ogen vuur te spugen.

Twee weken geleden lag Jacobs telefoon op tafel. Het toestel lichtte op terwijl de eerste regel van het what’sapp-bericht zichtbaar werd. In de langste seconde van haar leven las Nadine op Jacobs telefoon “Het was lekker draak – smiley met hartjes ogen”.

Het verhaal dat de wereld niet mag horen

Het is de eerste keer dat Nadine vertelt over haar ontdekking van de affaire. Ze is bang dat haar broer en ouders Jacob nooit meer binnen laten. En ze weet zeker dat haar vriendinnen meteen vertellen dat ze bij hem weg moet. Ze weet nog niet wat ze wil. Ze weet dat ze geen overhaaste besluiten wil nemen. En dus spreken Jacob en zij af om niemand in te lichten over dit geheim. Dit is het enige waar ze het over eens lijken te zijn momenteel. En dus vertelt Nadine haar verhaal. Jacob zwijgt. Behalve dan wanneer de therapeut iets vraagt. De therapeute doet haar best om beiden aan het woord te laten. Om beiden hun verhaal te vertellen over de affaire, waar de wereld niet over mag horen.

Wanneer de therapeut bij de deur afscheid neemt van het stel, zegt Nadine “Toch fijn.” En Jacob zegt “Ik zag er tegenop, maar nu ben ik blij dat we zijn geweest.”

Welk geheim delen jullie niet met de rest van de wereld, maar zou je wel met een professionele relatietherapeut willen delen?