Lezen over relaties
september 12, 2020 Door Mirella Brok Uit

Boeken over verbinding

Boeken voor meer verbinding

Ben je op zoek naar meer verbinding met dierbaren? Dan kan lezen hierover je wellicht inspireren. Welken boeken raad relatietherapeut Mirella Brok je aan? Een overzichtje van goede boeken vind je hieronder. De bijbehorende recensies staan veel op OverPsychologie.nl. Veel leesplezier gewenst.

Tussen mensen

In de recensie “Familierelaties kun je wél in woorden uitdrukken” lees je wat er zo goed is aan het boek “Tussen mensen.” Om kort te gaan zijn het vooral “heldere uitleg”, “uiteenlopende (ervarings)deskundige” en “menselijk voorbeelden”. Een echte aanrader voor mensen die meer willen begrijpen over familierelaties. Lees voor je tot aanschaf over gaat de hele recensie op OverPsychologie.nl.

De lessen van ubuntuDe lessen van Ubuntu

OverPsychologie geeft een goede recensie voor “De lessen van Ubuntu“. Zo lees je in deze recensie: “Er is individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie, generationele therapie, en er zijn de lessen van ubuntu. Ubuntu brengt de kunst van het verbinden naar een nieuw level.” Nog meer redenen om dit boek te lezen, lees je in de gehele recensie “Verbonden met elkaar“. Het boek is vooral interessant als je geïnteresseerd bent in relaties op maatschappelijk niveau.

Lezen over mindfull relaties aangaan

Je kunt leren om milder te kijken naar de relatie met jezelf en de relatie met anderen. En wie leren je dat beter dan Frits Koster en Erik van den Brink in hun boek “Compassie in je leven“. Hoe komt het dat relatietherapeut Mirella Brok juist dit boek het vaakst aan cliënten aanraadde? Dat lees je in de volledige recensie “Niets moeten oefenen“.

Boeken over zelfhulpBoeken voor zelfhulp

Als klap op de vuurpijl geeft OverPsychologie.nl een overzicht over de geschiedenis van zelfhulpboeken. Lees het informatieve artikel “Het egocentrische zelfhulpboek” vol goed beeldmateriaal, of bekijk de humoristische korte animatie op hun site. Zeer de moeite waard. Je zult zelfhulpboeken nooit meer hetzelfde zien.

Boeken ván OverPsychologie.nl

Voorkant van het boek 10 jaar Gewoonweg Gelukkig

Heb je de smaak te pakken gekregen? En lees je graag meer van OverPsychologie? Dan kan zelfs in hun zelf uitgegeven boek “10 jaar Gewoonweg Gelukkig“. Je leest daarin de vier recensies over de “Great Pretenders”. Naast de vele oefeningen en informatieve stukken. In hun boek neemt OverPsychologie de lezer mee in hun ontwikkeling van de afgelopen 10 jaar.