Seks na een affaire
september 1, 2020 Door Mirella Brok Uit

Seks na een affaire

Seks na een affaire

De sessie na Jacobs boze vingertje in Nadines gezicht, heeft een heel andere sfeer gekregen. Er zijn nog steeds genoeg emoties met een mes te snijden, en toch zitten Nadine en Jacob veel meer als team. Het lijkt alsof ze samen besloten hebben deze affaire samen de kop te bieden en samen hun relatie te verbeteren.

“Het ergste is dat onze seks nog nooit zo goed was sinds de affaire is ontdekt, zelfs toen ik nog zo boos op hem was.”

Nadat de therapeut dit benoemde, komt Nadine met de opmerking dat ze inderdaad beter met elkaar omgaan en dat het hun seksleven veranderde. Jacob lijkt in eerste instantie nog wat gegeneerd dat het over seks gaat, maar het ijs is snel gebroken doordat de therapeut ook hierover kennis lijkt te hebben.

Wederom leren Jacob en Nadine over de kennis die psychologen, therapeuten, seksuologen, filosofen, kunstenaars en wetenschappers opdeden. En wederom wordt deze kennis op maat gemaakt op hun situatie. Er volgt een gesprek over seks. Heel anders dan dat ze normaal thuis zouden voeren. Ze leren over zichzelf en elkaar.

Wat over jullie seksleven wil jij bespreken met een relatietherapeut?

Omdat ze graag ook thuis anders willen leren spreken over seks, nemen Jacob en Nadine ook de inzichtkaarten “Denk aan seks” mee. Ze zullen die stok gebruiken om op hun vrije avond te spreken over de gedachten op de kaartjes. Ook investeren ze in de online training “Laat je seksleven opbloeien“. Hoewel het niet specifiek over seks na een affaire is gericht, zien ze uit naar samen meer te onderzoeken. Het valt de therapeut bij het sluiten van de voordeur op dat Jacob en Nadine elkaar kussen op de mond voordat ze de auto in stappen.

De smaak te pakken

Ben je nieuwsgierig hoe het er aan toegaat bij echte relatietherapie? Lees dan de verhalen van Mirella Brok. Fictieve verhalen geïnspireerd door echte ontmoetingen.

Lees ook hoe de eerste sessie van dit stel verliep in “Niemand weet van de affaire“. Ontdek wat dit stel leerde tijdens hun tweede sessie “Patronen na een affaire“. En vergeet vooral de afgelopen sessie “En tóch blijf ik boos” niet.