Een willekeurige inzichtkaart
mei 3, 2020 Door Mirella Brok Uit

Vind meer inspiratie in relaties

Hoe vind je meer inspiratie in je relatie?

Het overkomt mij soms dat ik vast zit in mijn gedachten of gevoel. Als relatietherapeut besef me dat mensen – en ik dus ook – nu eenmaal soms vast zitten. Wat mensen dan kan helpen, is van gedachten te wisselen. Dat geldt uiteraard ook voor mij. En dus wissel ik mijn gedachten om. Dat doe ik met hulp van een inzicht kaartje. Dat geeft mij inspiratie.

Een willekeurige inzichtkaart

Een willekeurig getrokken inzicht kaartje

Eerder vandaag trok ik uit de reeks “Denk aan relaties” blind een kaartje uit de stok, met bovenstaande gedachte erop. Ik danste niet door de kamer. Ik voelde me niet als herboren. Welnee. Het is een kaartje, geen instant geluk. Ik voelde me gewoon even op een andere gedachte gezet. De inspiratie kwam later.

“Ik kan wel iets maken”

Ik nam mezelf voor om de gedachte nog een paar keer te herhalen die dag. En dus legde ik de stok kaarten met deze ‘Quote van de dag’ op mijn praktijktafel neer. De getrokken kaart lag leesbaar bovenop. Daardoor las mijn tweede cliënt van vandaag deze tekst ook. Hij zei: “Je bent net mijn vrouw. Die kan ook allemaal met van die teksten, maar ik kan daar niets mee. Ik kan wel iets maken.”

Ik glimlachte: “Klinkt als een mooie balans. Wat maak jij zoal?” En er ontstond een mooi gesprek over wat deze man elke week wel niet maakt voor zijn vrouw. Dat blijkt veel te zijn!

Zo kwam ons gesprek op de zichtbaarheid van geven en ontvangen. Het dialoog deed mij denken hoe steun en liefde in verschillende vormen geuit worden. En dat hielp mijn cliënt en zijn vrouw, mij en mijn partner, vandaag verder.

Ook geïnspireerd raken? Kijk eens in de winkel van deze site voor verrassende producten. Of raak geïnspireerd door de site OverPsychologie.

Podcast: Steeds vaker tijdig in relatietherapie