In de praktijk van relatietherapeut Mirella Brok
juli 6, 2020 Door Mirella Brok Uit

Zelf je relaties ontwikkelen

Hoe kun je betere relaties ontwikkelen?

Lukt het je momenteel niet om een therapiesessie te plannen? Maar wil je wél jouw relaties ontwikkelen? Dan kun je ook een gedeelte van therapie thuis beoefenen. Bijvoorbeeld via inzichtkaarten, online training, of literatuur.

Wij mensen zijn flexibel genoeg om in de moeilijke tijden door te blijven gaan. Zelfs met humor, met een knipoog of krachtige kwetsbaarheid. Wat ons daarbij helpt? Dat zijn andere mensen op wie we mogen steunen en van wie we mogen leren. Zo’n mens vind je in je familie, je vriendenkring, je buurt, en thuis op de bank als je alleen bent.

Relatietherapie gebeurd nog steeds het meeste in een praktijk ruimte. Maar als tijden veranderen, is er steeds meer ondersteunende hulp in gedachtekaarten, boeken, in E-Slides en online. En zo is een relatietherapeut aanwezig in handvatten, terwijl de relatietherapeut niet lijfelijk bij je aanwezig is. Het geeft je de mogelijkheid om zelf je relaties te ontwikkelen.

Online trainingen; E-Slides

E-Slides vind je in een PowerPoint bestand met hyperlinks waardoor dat je snel en efficiënt bladert naar de informatie of oefening die voor jou op dat moment relevant is. Geen tijd of zitvlees om te lezen? Ben je een echte doener en wil je snel aan de slag? Blader dan in korte tijd naar de juiste pagina en lees enkel de puntsgewijze informatie die voor jou helpend is. Kort en krachtig. Krachtig doordat de E-Slides zijn geschreven door een liefdespsycholoog/relatietherapeut die voor jou de informatie kort en krachtig presenteert.

Oefen nieuw gedrag via online training

Oefenen zonder veel poespas op je eigen niveau.

Wil je toch meer weten na aanleiding van de E-Slides? Dan kun je dat kernachtig uitleggen als hulpvraag aan de schepper van de Slides die ook voor Online gesprekken benaderbaar is. Op die manier kun je kernachtig in gesprek gaan. E-Slides geven jou een impressie, zodat je daarna kunt kiezen of je ergens dieper op in wilt gaan. De E-Slides zijn doeltreffend, veelzijdig en ook kriskras bruikbaar voor ieder moment in jouw relatieontwikkeling.

Inzichtkaarten om relaties te ontwikelen

Voor meer verbinding; “Denk aan verbinding”. Hoe je denkt beïnvloedt jouw gemoed, gedrag en uiteindelijk ook je geliefden. In haar jarenlange ervaring als relatietherapeut, ontdekte Mirella Brok dat er gedachten zijn die meer helpend zijn dan anderen gedachten. De meest helpende gedachten verzamelde ze op kaartjes. Op die manier kun je steeds als je een kaartje trekt geïnspireerd raken tot een andere gedachte over verbinding. Blijf vooral jezelf, en denk vooral wat je wilt. Zie deze gedachten als mogelijke andere gedachten die je relaties veranderen.

De serie van 9 inzichtkaarten vers in hun verpakking

Kies, lees, leef.

Literatuur van de relatietherapeut

In artikelen en boeken vindt je meer diepgang over psychologie. Wanneer je dus zoekt naar meer, nestel jezelf dan in een stoel met het geschreven woord. Kom soms eens boven om te overpeinzen en ontdek een volgende dag verder wat een relatietherapeut met je deelt in artikelen en boeken.

Podcast: Steeds vaker tijdig in relatietherapie