Helemaal klaar met patronen
september 1, 2020 Door Mirella Brok Uit

De beste seks ooit…

Ben je nieuwsgierig hoe het er aan toegaat bij echte relatietherapie? Lees dan de verhalen van Mirella Brok. Fictieve verhalen geïnspireerd door echte ontmoetingen.

Een bekentenis na een affaire

“Het ergste is dat onze seks nog nooit zo goed was sinds de affaire is opgebiecht.” De sessie na Jacobs boze vingertje in Nadines gezicht, heeft een heel andere sfeer gekregen. Er zijn nog steeds genoeg emoties met een mes te snijden, en toch zitten Nadine en Jacob veel meer als team. Het lijkt alsof ze samen besloten hebben deze affaire samen de kop te bieden en samen hun relatie te verbeteren.

Nadat de therapeut dit benoemde, komt Nadine met de opmerking dat ze inderdaad beter met elkaar omgaan en dat het hun seksleven veranderde. Jacob lijkt in eerste instantie nog wat gegeneerd dat het over seks gaat, maar het ijs is snel gebroken doordat de therapeut ook hierover kennis lijkt te hebben.

Wederom leren Jacob en Nadine over de kennis die psychologen, therapeuten, seksuologen, filosofen, kunstenaars en wetenschappers opdeden. En wederom wordt deze kennis op maat gemaakt op hun situatie. Er volgt een gesprek over seks. Heel anders dan dat ze normaal voeren. Ze leren over zichzelf en elkaar. Het valt de therapeut bij het sluiten van de voordeur op dat Jacob en Nadine elkaar kussen op de mond voordat ze de auto in stappen.

Wat van jullie seksleven zou je wel eens willen bespreken met iemand die hier verschillende studies aan gewijd heeft?