Beter communiceren met je partner

4,50

Lees meer over het dialoog

Laat je informeren over verschillende communicatiemodellen, tips voor constructieve gespreksvoering en het voordeel van een dialoog met je partner. Hoe meer je leest en leert, hoe beter je kunt besluiten wat bij jou en je lief past, om het daarna in praktijk te brengen. Lees daarom de vier verzamelde artikelen:

  • Het betrokken dialoog
  • Liefdevol & autonoom communiceren
  • Communiceren is flirten
  • Communiceren uit jezelf

Beschrijving

Hoe te communiceren met je partner?

Spreken is zilver en zwijgen is goud. Hoe achterhaal je wanneer je best zwijgt? En hoe kun je nu het best iets bespreekbaar maken met je lief? Lees hoe verschillende relatietherapeuten hier verschillende ideeën over hebben, en waar zij overeenkomen. Voel je vrij om daarna de stijl te kiezen die bij jou en je partner past.

Hieronder lees je per artikel de eerste paragraaf.

In gesprek in mijn praktijk

Artikel: Het betrokken dialoog

Het betrokken dialoog is meer dan een  communicatiemodel. Het is een houding. Hoe gedraag je jezelf tijdens een ontmoeting met een ander die van jou verschilt, die autonoom is, en met wie je heel graag een een betrokken relatie wenst? Leer beter te communiceren met je partner.

Artikel: Liefdevol & autonoom communiceren

Communicatie heb je nodig om je relatie in stand te houden. Gevoelens, gedachten en meningen onderdrukken creëren problemen op de lange termijn. Het is belangrijk voor de relatie om negatieve relationele gevoelens die partners over elkaar hebben uit te spreken. Dan wordt het mogelijk ze samen te verwerken en dat geeft een band).

Conflicten worden vaak vergroot doordat men a) niet communiceert over de behoeften, omdat men vindt dat de ander deze behoefte dient aan te voelen en dan precies goed dient te handelen, b) doordat gevoelens van afstand en nabijheid als subjectief en onbewust worden ervaren praten daarover is zinloos, c) doordat men een negatieve manier van onderhandelen kiest om aandacht die niet van hen is te verkrijgen.

Artikel: Communiceren is flirten

Elkaar telkens weer veroveren door te flirten in je relatie. Flirten heeft met aantrekken te maken. Aantrekkelijk ben je als je jezelf kunt zijn in contact met de ander. Niet is zo sexy als zelfvertrouwen. Jezelf veranderen voor een ander geeft relatieproblemen. Ken en wees dus in de eerste instantie jezelf. Niet iedereen is er even goed in. Toch is de vaardigheid je relatie levendig te houden door iedereen te leren.

Artikel: Communiceren vanuit jezelf

Er zijn een hoop boeken en artikelen geschreven over communicatie n de liefdesrelatie. In dit artikel vindt je een opsomming van verschillende samenvattingen uit verschillende boeken. Meer lezen? In de bronlijst vindt je een opsomming van alle literatuur. Maar nu eerst, een overzicht over communiceren.

Meer inspiratie om je relaties te verbeteren

Wil je jouw liefdesrelatie nog verder verbeteren? Of hebben de relaties van je familie aandacht nodig? Kijk dan eens naar de inzichtkaarten en online trainingen op deze website. Boek een gesprek bij relatietherapeut Mirella Brok, of lees op OverPsychologie meer over gesprekken.

 

Extra informatie

PDF bestand

Dit PDF bestand heeft 33 pagina's inclusief de kaft. Je vindt in totaal 4 artikelen over communicatie. Twee artikelen zijn 2 pagina's lang. Hierin lees je hoe relatietherapeut aankijkt tegen gespreksvoering met je partner. Er zijn twee langere artikelen van 8 en 19 pagina's lang. In die artikelen lees je meer over literatuur van andere relatietherapeuten.