Waar gaat het mis met de liefde?

4,50

Waar gaat mijn liefdesleven mis?

Wanneer je ongewenst single bent dan vraag je jezelf misschien af “Waar gaat het mis in de liefde?!?” Ligt het nu aan jou? Of aan je partners? Wanneer je hier oprecht meer over wilt weten, lees dan deze drie artikelen ‘Waar gaat het toch mis in je liefdesleven’. Naast deze drie artikelen lees je twee opdrachten die je zelf thuis kunt uitvoeren. Dankzij deze opdrachten (die lijken op online trainingen) krijg je meer informatie over jouw eigen situatie. De opdrachten lees je als platte tekst, of als powerpointpresentatie. Jij kiest dat zelf.

Zo zal het in de toekomst verdorie toch wel beter gaan met die liefde?

  • Opdracht:Onderzoek jouw liefdesleven.
  • Artikel: Liefdesverslaafden, liefdesbangen en onveilig gehechten
  • Artikel: Ongewenst single – Domme pech?
  • Opdracht: Onderzoek jouw liefdes context
  • Artikel: Gewone liefdespijn in een gewoon leven
  • Opdracht: Neem je afscheid van je liefdesloop?

Beschrijving

Waar gaat het nou mis in jouw liefdesleven?

Ongewenst single zijn. We hebben het allemaal als eens meegemaakt, niet? En waarschijnlijk maken we het allemaal nóg eens mee. Niet dat we daarnaar uitkijken… Dus mocht je op dit moment ongewenst single zijn onderzoek dan: Waar gaat het mis met de liefde?

Twijfelen aan jezelf als geliefde, twijfelen aan je liefdesleven, twijfelen aan de partners die je uitkoos. Een liefde die eindigt kan je soms onzeker maken. Net als gewenste liefde die maar op zich laat wachten. “Ligt het aan mij?”, je zou het je afvragen.

Wanneer je die vraag stelt, stel je die vraag dan retorisch? Om meteen erna naar afleiding of bevestiging te zoeken omdat je het onderzoek naar die vraag écht niet aan wilt gaan. Laat in dat geval dit artikel links liggen. Maar, stel je die vraag oprecht? En wil je écht begrijpen wat er gebeurd? Dan kan dit artikel een wegwijzer bij jouw prangende vraag: Waar gaat het nou daadwerkelijk mis in jouw liefdesleven?

Waar gaat het mis met de liefde?Opdracht: Breng je liefdesloop in kaart

Het is interessant om je liefdesloop op een rijtje te zetten. Zo zie je wat je tegen kwam in je leven. Van jouw liefdesloop tot nu toe kun je veel leren. Teken deze daarom met de hulp van deze opdracht op. Deze oefening is uitgelegd in het artikel en stapsgewijs opgenomen in de online training “Waar gaat de liefde mis?”

Artikel: Liefde voor het verkeerde type

In dit artikel lees je over verschillende pijnlijke thema’s die liefdespsychologen zijn tegengekomen in hun onderzoek naar liefde. In dit vrij zakelijk geschreven artikel, lees je informatie over liefdesverlaafden, liefdesbangerikken en onveilig gehechte mensen. Wanneer je in deze informatie veel herkent over jezelf of je relaties, neem dan contact op met je huisarts, maatschappelijk werk of een psycholoog. Probeer daarna met hen te onderzoeken of één van deze fenomenen inderdaad in jouw leven spelen.

Artikel: Ongewenst single, domme pech?

Het vorige artikel maakt je wellicht wat onrustig. Je zult sommige informatie herkennen in je leven. Andere informatie zal niet op jouw leven slaan. Moet je nu actie ondernemen met de hulp van een professional? Misschien. Dit artikel relativeert het vorige artikel. Op die manier raak je geïnspireerd om een genuanceerdere positie in te nemen. Eentje die waarschijnlijk beter bij jou past.

Opdracht: Het liefdesleven van je partners en familie

Dankzij de artikelen leerde je een beetje over achterliggende theorie. Bijvoorbeeld hoe je liefdesloop beïnvloed kan worden door je omgeving. Daarom daagt deze opdracht je uit om de liefdeslevens van je omgeving te ontdekken. Ook deze oefening is verrijkt met uitleg. Werk je liever zonder poespas? Dan past de online training “Waar gaat de liefde mis?” waarschijnlijk beter bij jou. Deze opdracht zit daar ook in.

Artikel: Eigenlijk heel gewoon als het mis gaat in de liefde

Is het verloop van je liefdesleven iets waar je hulp bij nodig hebt van psychologie? Of is dat in jouw geval niet nodig? Dankzij de vragen in dit artikel zet je dat voor jezelf op een rij.

Opdracht: Neem je afscheid van je liefdesloop?

Sluit deze reeks artikelen en opdrachten gepast af met een eenvoudige opdracht in loslaten. Heb je hierna nog meer inspiratie nodig? Leer steeds meer over liefde en relaties. Bijvoorbeeld dankzij de online trainingen of de overige online artikelen. Inspireer jezelf dagelijks met één inzichtkaart. Of boek voor absolute diepgang een gesprek bij relatietherapeut Mirella Brok.

Extra informatie

PDF bestand

Het PDF bestand bevat inclusief de kaft, 39 pagina's met tekst en beeldmateriaal. In totaal zijn er 10 artikelen in het bestand opgenomen. De meeste artikelen zijn 2 1/2 pagina lang. Het langste artikel telt 7 pagina's.

Aantal pagina's

20

Andere suggesties…