De ander en ik

14,50

Thuis meer bewust van verschillen

Ben je een doener, en heb je zin om snel doelgericht aan de slag te gaan met de verschillen tussen jou en de ander? Dan is deze online training op je lijf geschreven. Leer zelf aan de hand van literatuur, opdrachten en inzichten.

Meer online trainingen?

Heb je de smaak te pakken en wil je meer online trainingen doen? Kijk dan vooral naar de andere trainingen van relatietherapeut Mirella Brok.

Nog meer online trainingen

Ontwikkel jezelf en je relaties met online trainingen

Beschrijving

Hoe verander ik in relaties van perspectief?

Een eerlijke relatie met je partner, familieleden en vrienden, begint bij een eerlijk perspectief. Het meest eerlijk is om te erkennen dat er meerdere perspectieven zijn. Zonder dat er een juist perspectief is. Makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom helpt deze training jou en de ander om elkaars perspectief te waarderen en een relationeel perspectief in te nemen. Zie de ander en je eigen ik.

De ander en ik hebben verschillende perspectieven

Leer verschillende perspectieven waarderen.

De ander en ik zijn anders

In 61 PowerPoint dia’s leer je hoe jij en de ander een team zijn. Tegelijkertijd zijn jullie verschillende teamleden. Dat betekent dat jullie gelijkwaardig zijn, maar niet gelijk. De online training heeft vier duidelijke leerdoelen:

  1. Zelf eerlijkheid en rechtvaardigheid scheppen
  2. Protest los te laten
  3. Samen te besluiten wat de jullie op dit moment eerlijk vinden
  4. Eerlijk accepteren als dynamisch en subjectief

Deze lessen leer je door kort theorie te lezen. Daarnaast ga je vooral met opdrachten aan de slag. Sommige opdrachten zijn schrijfopdrachten. Tijdens andere opdrachten voer je een gesprek met de ander. Zo leer je de ander en ik onderscheiden en leren de ander en ik praten met elkaar.

De relatie na de online training

Aan het einde van deze online training schrijf je een voornemen op. Je belooft jezelf een eerste stap te zetten naar meer relatiegeluk. Als die stap twee weken later lukte, dan zet je daarna een volgende stap. Is het je niet gelukt de voorgenomen stap zelf te zetten? Vind dat dan niet erg van jezelf. Leven is leren. En leren mag met een beetje hulp. Bekijk bijvoorbeeld de online artikelen van relatietherapeut Mirella Brok. Of boek een sessie bij voor hulp op maat.

Op Over Psychologie vind je wekelijks nieuwe artikelen en podcasts. Deze site is rijk aan vele eerdere publicaties. Luister bijvoorbeeld naar de podcast ‘Verschillen in relaties‘ of bekijk de podcast hieronder over vergeving.

Extra informatie

PDF bestand

De PDF training bevat 61 slides. Daarvan bevatten 15 slides schrijfopdrachten en gespreksopdrachten. Minder dan 10 slides geven uitleg over het product. De overige slides bevatten informatie over psychologie en relaties.