Liefdesstrippenkaart

10,50

Wij mensen houden onbewust in iedere relatie een balans bij. Waarom dan niet deze balans met een knipoog tastbaar maken? Met de liefdesstrippenkaart onthult hoe jij en je partner passend geven. Zo brengen jullie beweging in de balans. Speel gerust een beetje met de balans van geven en ontvangen in je relaties. Dat zal je vast meer plezier geven in relaties.

Beschrijving

Gebruiksaanwijzing van de liefdesstrippenkaart

De strippenkaart die je bij je draagt, blijft eigendom van je partner. Wanneer jij volgens je partner iets liefs doet, kleurt je partner een hartje op de liefdesstrippenkaart in. Daarnaast beschrijft je lief wanneer en hoe je de strip verdiende.

Met het inkleuren belooft je partner een liefdevol gebaar terug te maken. Wat voor gebaar? Dat is aan jullie. Op ieder moment kun jij om dat gebaar vragen. Als je partner het kan en wil geven wordt de ingekleurde strip afgetekend door je partner. Daarna kun jij het gebaar in ontvangst nemen

Draag je liefdesstrippenkaart dus altijd bij je. Je weet maar nooit wanneer je een strip verdiend, of een strip terugvraagt.

Tips voor een liefdevol gebruik van de strippenkaart

  • Laat je partner weten wat je nodig hebt en wanneer. Je partner kan geen gedachten lezen, hoeveel jullie ook van elkaar houden. Vertel dus je wat je wil. De liefdesstrippen helpen je.
  • Bespreek van tevoren met je partner wat je voor je een verdiende strip kan vragen. Check wat je partner wel of niet graag doet op een schaal van 1 tot 10 en leg zelf uit hoe graag je iets wilt op een schaal van 1 tot 10. Vraag geen gebaar voor je liefdesstrip dat je partner echt niet leuk vindt. Dat komt je relatie op de lange termijn niet ten goede.
  • Zelfs met de strippenkaart kun je niets eisen van je partner. Je kunt alleen vragen. Wanneer je partner iets nu niet kan geven spreek dan af wat en wanneer iets wel kan en reserveer een liefdesstrip op je kaart.
  • Lees eens na op je strippenkaart waarvoor je het vaakst beloond bent. En herinner wat je partner vaak wil bij inwilligen. Blijkbaar is dat je partner veel waard en kan dit gebaar je relatie een boost geven. En nog belangrijker; nog meer hartjes op je liefdesstrippenkaart!
  • Geef de liefdesstrippen cadeau aan anderen.

 

Kun je naast een knipoog wel wat serieuze hulp gebruiken bij het balanceren in je relatie? Lees dan “Balans in je relaties brengen” op Over Psychologie. Maak een afspraak bij een relatietherapeut. Of bekijk onderstaande video.

Extra informatie

PDF bestand

Het PDF bestand bevat inclusief de kaft, 39 pagina's met tekst en beeldmateriaal. In totaal zijn er 10 artikelen in het bestand opgenomen. De meeste artikelen zijn 2 1/2 pagina lang. Het langste artikel telt 7 pagina's.

Aantal pagina's

2

Andere suggesties…