Denk aan vriendschap

11,50

Voor een gelukkig sociaal leven

Hoe je denkt, beïnvloedt jouw gemoed, gedrag en uiteindelijk ook je vrienden. In haar jarenlange ervaring als relatietherapeut, ontdekte Mirella Brok dat sommige gedachten meer helpend zijn dan andere gedachten. De meest helpende gedachten verzamelde ze op kaartjes.

Een kaartje over vriendschap

Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer: Inzichtkaarten 7 Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Beschrijving

Hoe verbeter je een vriendschap?

Vrienden nemen een belangrijke plaats in ons leven in. Hoe belangrijker en dichterbij een mens staat, hoe meer wrijving er soms op een vriendschap komt. Een vriendschap kent een begin, een midden en een eind. Relatiepsychologie helpt je al deze fases positief te beïnvloeden. Het begint bij een positieve gedachten. Denk dus na over vriendschap, maar denk niet in cirkels.

Denk aan vriendschap en verdiep jullie bijzondere relatie

Sta stil bij deze mooie relatie, waardeer deze meer en verbind op een ander niveau.

Soms draai je in rondjes in je gedachten. Je wilt de knop graag omzetten, maar hoe? Je kunt ongewenste gedachten steeds te vervangen door gewenste gedachten. Sommige gedachten zijn echter hardnekkig en komen nog jaren terug. Je vervangt ze steeds weer door een gedachte uit deze stok kaarten over vriendschap. Zo kun je steeds als je een kaartje trekt geïnspireerd raken door een andere gedachten over vriendschap.

Blijf vooral jezelf, en denk vooral wat je wilt. Zie deze gedachten als mogelijke andere gedachten die je vriendschappen kunnen veranderen.

Een gedachten over vriendschap

Handleiding voor vriendschap

Trek frequent of wanneer je last hebt van je piekerende gedachten een kaartje. Dat mag blind en dat mag ook selectief. Zolang de nieuwe gedachte voor jou klopt, goed voelt en je tot fijn gedrag aanzet voor jou en je vrienden. Herhaal deze nieuwe gedachte vandaag, frequent of steeds als je oude gedachte over vriendschap bij je opkomt.

Er zijn 9 stokken inzichtkaarten

Wil je ook anders denken over andere thema’s?

Een betere vriend worden

Vraag niet af wat je vrienden kunnen verbeteren, maar vraag je af wat jij voor jouw vrienden kan verbeteren. Bijvoorbeeld door jouw vriendschappen eens te bespreken met een relatietherapeut. Je kunt ook zelfstandig thuis aan de slag met hulp van de online training ‘De ander en ik‘ of de online artikelen ‘Persoonlijke ontwikkeling binnen relaties‘. Wanneer je met een knipoog je vriendschap wilt onderzoeken, dan zijn de liefdesstrippen iets voor jou.

Op Over Psychologie vind je vele artikelen en podcasts. Bijvoorbeeld over platonische vriendschappen. En over ‘De waarde van steun en openheid‘. Of geniet gewoonweg een uurtje van ‘Selma, Mirella en de koekjestrommel‘.

Extra informatie

Gewicht 0,2 kg
Afmetingen 21 × 3 × 8,5 cm
Papier

250 grams mat MC wit papier, dubbelzijdig gedrukt

Vorm

Kaartenstok van 49 inzichtkaarten met een design omslag