Mensen balanceren in relaties

3,50

De kunst van balanceren in relaties aanleren

Wil je jouw cliënten de kunst van balanceren in relaties aanleren? Maak dan gebruik van drie contextuele theorieën uit dit artikel. En lees bijpassende interventies bij de theorie.

  • Zichtbaarheid dankzij het dialoog
  • Balanceren is bewegen
  • Erkennen van relationele investering

Beschrijving

Inzicht in de relationele balans van je cliënt

Alle mensen die jij als hulpverlener ontmoet zijn verbonden met anderen dankzij relaties. Sommige van deze relaties kunnen liefdevol en betrouwbaar zijn. In andere relaties ervaart jouw cliënt wellicht een disbalans. Aangezien cliënten vaak langskomen met een hulpvraag, is de kans groot dat zij je vertellen over relationeel onrecht. Bijvoorbeeld over die baas en collega die verschrikkelijk zijn, want moet je horen…. Of de partner die twijfelachtig investeert, wat hij afgelopen week weer eens niet deed…. Ook de relaties met familieleden zij vaak onderdeel van gesprek. Wat doe je wanneer jouw cliënt vooral spreekt over anderen? Je kunt kijken naar de relationele balans. Dit artikel legt de belangrijkste grondbeginselen
uit van balanceren in relaties.

De kunst van balanceren in relaties

Wil je de kunst van balanceren in relaties verstaan? Lees dan over de theorie en bijpassende interventies van:

  • Zichtbaarheid dankzij het dialoog
  • Balanceren is bewegen
  • Erkennen van relationele investering

Balanceren in relaties

Nog meer methodieken voor in je praktijk

Krijg ook meer zin om te veranderen. Stil je honger naar vernieuwing dan met de overige inspirerende artikelen voor collega’s. Meld jezelf en cliënten aan op Over Psychologie. Of investeer in inzichtkaarten.

Online artikelen over het balanceren in relaties

Op deze site vind je drie verschillende soorten artikelen. Bijvoorbeeld de gratis blogs op deze site, de online artikelen van een relatietherapeut en inspiratie artikelen voor hulpverleners.

Betrokken dialoog methodieken

Balanceren oefenen op Over Psychologie

Inspireer jezelf steeds opnieuw. Leer steeds weer nieuwe methodieken. Kijk bijvoorbeeld geregeld op Over Psychologie. Hier vind je vele oefeningen die je als methodiek samen met cliënt kunt oppakken. Op Over Psychologie vind je ook verschillende podcasts waar experts elkaar interviewen over hun werk als therapeut. Je kunt jouw cliënten ook verwijzen naar Over Psychologie.

Inzichtkaarten over balans in relaties

De inzichtkaarten geven jou en jouw cliënt dagelijks inspiratie. Leg de kaarten op je praktijktafel. Trek ter voorbereiding van een gesprek een kaartje. Leg het kaartje neer zodat de cliënt het ook kan lezen. De inzichten nodigen uit tot een laagdrempelig gesprek. Je kunt de kaarten ook als methodiek inzetten.

Extra informatie

PDF bestand

Dit PDF bestand heeft 33 pagina's inclusief de kaft. Je vindt in totaal 4 artikelen over communicatie. Twee artikelen zijn 2 pagina's lang. Hierin lees je hoe relatietherapeut aankijkt tegen gespreksvoering met je partner. Er zijn twee langere artikelen van 8 en 19 pagina's lang. In die artikelen lees je meer over literatuur van andere relatietherapeuten.

Andere suggesties…