Innerlijk dialoog van een psycholoog

3,50

Hoe een psycholoog een innerlijke dialoog voert

In dit artikel lees je over het innerlijke dialoog dat hulpverleners zich aan kunnen leren. Het artikel heeft de volgende kopjes:

  • Wat bedoel ik met het innerlijke dialoog?
  • Wat maakt het innerlijke dialoog volgens mij een goed idee?
  • Hoe doet een mens dat, een innerlijk dialoog voeren?
  • Samenvatting en conclusie

Beschrijving

Voorkom tegenoverdracht
en voer een innerlijk dialoog

Een relatie betekent verbinding. Een werkende is verbonden met klanten, collega’s en bedrijven. Een
mens is verbonden met maatschappij, gezin en kennissen. De verbinding kan aan ons trekken. Soms
zo hard dat we de verbinding met onszelf of de ander loslaten. Dan is het tijd voor een innerlijk dialoog.

In dit artikel lees je over een voorbeeld uit mijn praktijk. Ik vertel hoe de emoties en het gedrag van mijn cliënten aan me trekken. Vroeger maakte ik me dan snel van hen los in de hoop dat ik mezelf niet kwijt zou raken. Meestal met het gevolg dat mensen onbewust nog harder trokken en we in een spiraal terecht kwamen. Of met het gevolg dat ik deze mensen niet meer terug zag.

Daarom leerde ik de verbinding met mijzelf te verstevigen met een innerlijk dialoog zodat ik verbonden kan blijven met mijn klanten. In dit artikel lees je hoe het innerlijke dialoog werkt volgens mij. Misschien inspireert mijn openheid jou.

Hoe relaties trekken

Nog meer methodieken voor in je praktijk

Nog meer online artikelen voor hulpverleners

Op deze site vind je verschillende soorten artikelen. Allereerst de gratis blogs. Als tweede vind je online artikelen van een relatietherapeut voor cliënten. En als derde vindt je de inspiratie artikelen voor jou als hulpverlener.

Inspiratiekaarten stimuleren ook het innerlijke dialoog

De inzichtkaarten geven jou en jouw cliënt dagelijks inspiratie. Leg de kaarten bijvoorbeeld in je wachtkamer voor je cliënten. Of gebruik ze zelf ter voorbereiding van een gesprek. De inzichten nodigen uit tot een laagdrempelig gesprek. Daarom kun je de kaarten ook als methodiek inzetten.

Oefenen op Over Psychologie

Inspireer jezelf steeds opnieuw en kijk daarom geregeld op Over Psychologie. Hier vind je vele oefeningen die je als methodiek samen met cliënt kunt oppakken. Op Over Psychologie vind je ook verschillende podcasts waar experts elkaar interviewen over hun werk als therapeut. Je kunt jouw cliënten ook verwijzen naar Over Psychologie.

Extra informatie

PDF bestand

Dit PDF bestand heeft 33 pagina's inclusief de kaft. Je vindt in totaal 4 artikelen over communicatie. Twee artikelen zijn 2 pagina's lang. Hierin lees je hoe relatietherapeut aankijkt tegen gespreksvoering met je partner. Er zijn twee langere artikelen van 8 en 19 pagina's lang. In die artikelen lees je meer over literatuur van andere relatietherapeuten.

Andere suggesties…