Verbinden met verloren vrijgezellen

3,50

Sam heeft zich naar eigen zeggen lange tijd suf geflirt. De matches voor de flirts werden gemaakt online, in de kroeg, op de club, door koppelacties van vrienden en families en een relatiebemiddelingsbureau. Toch heeft Sam zich, na al die tijd, nog niet kunnen verbinden met een ander.

Verbinden is voor Daan geen enkel punt. Verliefd worden, een relatie beginnen, samenwonen, het gaat als vanzelf. Ondertussen zijn er vier serieuze relaties geweest. Tóch staat Daans inboedel momenteel opgeslagen in een box omdat de tijdelijke huurwoning enkel gemeubileerd gehuurd kon worden. Na vier serieuze relaties is Daan weer vrijgezel. Daan vertelt zich een grote verliezer te voelen in het spel der liefde en noemt het “modern falen”.

Beschrijving

Als cliënten té vaak liefde verliezen

Een mens kan zich verloren voelen, omdat er geen partner is om van te houden. Wanneer mensen té vaak verliezen in het spel van de liefde – soms al jaren aan een stuk of zelfs een leven lang – dan laat dat verlies vele psychische sporen na. Voor mensen die zich verloren voelen in de liefde zijn deze psychische sporen reden om een hulpverleningstraject te starten. Hoe sluit jij als hulpverleners aan bij deze verloren vrijgezellen die zich grote verliezers voelen van het liefdesspel?

In mijn praktijk ontmoette ik de afgelopen 10 jaar honderden mensen die zich lange tijd verloren voelden in de liefde. Wanneer ze de balans opmaken, komen zij onder aan de streep een groot tekort aan liefde tegen. Ze voelen zich niet zelden verslagen, en verlangen vaak vurig naar verbinding.

Verloren vrijgezellen Sam en Daan

In dit stuk ontmoet je Sam en Daan. Zij zijn fictief. Hun verhalen ontstonden uit een verzameling van duizenden sessies om een beeld te schetsen hoe verlies in de liefde eruit kan zien en hoe jij als hulpverlener aan kan sluiten.

Daarna lees over mijn werk met verloren vrijgezellen inclusief mijn negen tips onder de kopjes:

  • De vele problemen van Sam en Daan
  • Uniek?
  • Populaire labels versus unieke hypotheses
  • Jouw kennis als basis
  • Existentieel recht
  • Alle eerdere relaties
  • Ten slotte nog ter overweging

Meer inspiratie voor verloren vrijgezellen

Psychologie over relaties je dagelijkse praktijk

Wanneer je werkt met mensen, dan werk je met relaties. Zelfs wanneer je een individueel gesprek hebt met mensen, zijn hun dierbare ook onderdeel van de gesprekken. Daarom is het fijn om meer te lezen over de psychologie van relaties. Het inspireert en houd je scherp.

Kijk daarom ook naar de gratis blogs en de online artikelen van een relatietherapeut op deze site. De gratis blogs, podcasts en video’s op Over Psychologie. Of bestel een van de online trainingen of inzichtkaarten.

 

Extra informatie

PDF bestand

Dit PDF bestand heeft 33 pagina's inclusief de kaft. Je vindt in totaal 4 artikelen over communicatie. Twee artikelen zijn 2 pagina's lang. Hierin lees je hoe relatietherapeut aankijkt tegen gespreksvoering met je partner. Er zijn twee langere artikelen van 8 en 19 pagina's lang. In die artikelen lees je meer over literatuur van andere relatietherapeuten.

Andere suggesties…